Werkzaamheden

Van de Water Staalbouw BV beschikt over een moderne goed uitgeruste werkplaats. De activiteiten van Van de Water Staalbouw BV richten zich op bouw en constructiewerkzaamheden in staal, roestvrijstaal en aluminium en kennen we op dit speciale gebied dan ook nog maar weinig beperkingen. Hieronder zullen de diverse bewerkingen nader worden toegelicht.

 

Zagen

Profielen tot ca. 140mm kunnen worden afgekort op onze cirkelzaagmachine, welke voor een snelle en precieze maatvoering is voorzien van een APS lengte aanslag.
Voor de grotere profielen wordt gebruik gemaakt van een lintzaagmachine.
Profielen welke niet zelf gezaagd kunnen worden, worden op maat besteld bij de staalhandel.

 

Knippen en ponsen

Voor het vervaardigen van kop- en voetplaten wordt gebruik gemaakt van een knip-ponsmachine welke is uitgerust met een coördinatentafel. Hierdoor worden de gaten patronen uit het 3D-tekenpakket (bijv. X-steel) rechtstreeks overgenomen in de CNC besturing van de machine. Hydraulisch knippen kan tot 300 x 20 mm. Ponsen gebeurt eveneens hydraulisch waarbij tot een diameter van 27 mm in 20 mm dik materiaal geponst kan worden, terwijl radiaal boren mogelijk is tot een diameter van 60 mm.

 

 

Samenstellen

Na het op maat maken van de diverse onderdelen worden deze samengesteld in de werkplaats d.m.v. MIG-MAG lassen. Momenteel wort  gewerkt aan het opzetten van diverse lasprocedures volgens de hiervoor geldende Europese normen. Dit vergroot de aantoonbaarheid van de kwaliteit van het lasproces. Er kunnen laswerkzaamheden worden verricht in MIG, TIG en Elektrisch, indien gewenst zelfs tot 100% gekwalificeerd. Daarnaast is er de mogelijkheid voor optisch brandsnijwerk, met een capaciteit tot 150 mm. Voor plasma geldt een maximum van 40 mm. In beide constructiehallen is hijscapaciteit tot 20 ton aanwezig.

 

Spuiten
Van de Water Staalbouw BV beschikt over een eigen spuithal waarin met airless verfapparatuur de diverse constructieonderdelen van een applicatie kunnen worden voorzien.


 


Kortom, Van de Water Staalbouw BV beschikt over een uitstekend en modern machinepark dat, bediend door voortreffelijk geschoold personeel, ook voor uw opdrachten met succes kan worden ingezet.